bestuiving door metselbijen

Je bent hier :  home > huren of kopen

Huren of kopen

Huren of kopen
Wij vinden het belangrijk om te kijken naar de toekomst. Daarom streven we naar een werkwijze die past binnen een circulaire economie en natuur-inclusieve landbouw. Ons ideaal is om één maal een startpopulatie bijen te leveren, die u daarna op een eenvoudige manier zelf kunt onderhouden. Deze werkwijze, u kunt er onder het kopje ‘kopen’ meer over lezen, testen we al verschillende jaren uitvoerig. De resultaten in boomgaarden waarbij meerdere gewassen zich binnen de actieradius van de metselbijen bevinden, zijn bemoedigend.
Huren
Het voordeel van huren is dat u ieder jaar verzekerd bent van een vast aantal metselbijen voor de bestuiving en er verder weinig omkijken naar heeft. Metselbijen kopen en zelf onderhouden op een eenvoudige manier, brengt risico’s met zich mee die we (nog) niet voldoende onder controle hebben. Wanneer u wilt beginnen met het inzetten van metselbijen raden we aan om eerst een paar jaar te huren en te kijken of het bevalt. In het onderstaande overzicht kunt u lezen hoe het huren van de bijenkasten werkt.
Kopen
Onze geoctrooieerde bijenkast maakt het mogelijk tegen lagere kosten en in veel minder tijd een populatie metselbijen te onderhouden in vergelijking met methodes die nu gebruikelijk zijn. Daarnaast past onze methode binnen een circulaire economie. Het stuifmeel van de boomgaard en de directe omgeving zorgt ieder jaar voor de nieuwe bijen die het jaar erop tijdens de bloei weer uitkomen en meehelpen bij de bestuiving van de bloemen
Let op! Onze experimenten hebben tot nu toe aangetoond dat het mogelijk is om minimaal drie jaar een populatie Gehoornde metselbijen op een eenvoudige manier te onderhouden in een boomgaard waar de bloemen van meerdere gewassen (minimaal twee, bijvoorbeeld kers en peer) bevlogen kunnen worden. Wij adviseren te beginnen met het huren van bijenkasten om te kijken of het bevalt.

(C)opyright 2018-2019 De Bijen bestuivingstechniek
KVK 54596769 | Btw NL851365589B01 | Onze Leveringsvoorwaarden